VERNISÁŽ VÝSTAVY OD BOHYNE K BOHORODIČKE, VDÝCHNUTÉ DUCHOM BOŽÍM

Podujatie Prešov

Pravoslávna bohoslovecká fakulta Prešovskej univerzity v Prešove, CYRILOMETODIADA, o. z., nadácia PRO PATRIA a Spolok Srbov na Slovensku vás pozývajú na vernisáž výstavy Od bohyne k Bohorodičke, vdýchnuté Božím Duchom, ktorá sa uskutoční dňa 2. októbra 2024 o 14:00 hod. v Pravoslávnej bohosloveckej fakulte PU, na Masarykovej 15 v Prešove.

Výstava bude prístupná verejnosti do 30. októbra 2024.

Výstava obrazov mladých srbských umelcov Od bohyne k Bohorodičke, vdýchnuté Božím Duchom vznikla ako plod dvoch duchovných tvorivých kresťanských umeleckých dielní, a to v lokalitách Donja Branjevina v Srbskej republike a Devín v Slovenskej republike, ktorých cieľom je združovať nadaných, vzdelaných maliarov v oboch krajinách, ako aj mimo nich, aby boli svedkami Božieho slova prostredníctvom maľby.

A keďže je jazyk umenia univerzálny a schopný jasne hovoriť, tieto umelecké tvorivé dielne sa zaoberajú vecami potrebnými dnešnému človeku, zmätenému a hľadajúcemu svoj vlastný zmysel.

Daniela Suchá, CYRILOMETODIADA, o. z.

 

 

Meno organizátora: CYRILOMETODIADA, o. z.
Fotografie
Podobné podujatia
Žiadny obrázok
Overené podujatieCarpathian Quality - Koštovka
Nestville Park - Hniezdne 47, GAS Familia - Prešovská 334 Stará Ľubovňa, Castle Distillery - Zámocká ul. Stará Ulica, Stará Ľubovňa