ŠKROBOTNÍK, ŠLUNDRA, ŠIBROVÁ: Pitva (CZ)

Podujatie Bratislava

Predstavenie je súčasťou nultého ročníka medzinárodného festivalu PRIENIKY. Viac informácií nájdete na www.prieniky.sk

Kto zo smrteľníkov by bol taký ľahostajný, aby nepristupoval ku skúmaniu ľudského tela s akousi zvláštnou túžbou? 

Divadelné vanitas jedného animátora a patológa, ktorý oživuje a zároveň pitvá svet vecí a bábok. Vstup do tela je vždy prelomením tabu, pretože narúša kozmickú jednotu. Makrokozmos a mikrokozmos sú tu prvoradé. Absolútny unpacking. V tejto “štrapácii” v prosektúre znejú starostlivo vybrané texty Jána Jessenia, Jindřicha Štyrského, Jaroslava Durycha a hudba Václava Karla Holana Rovenského.  V Pitve zažívame PRIENIKY vizuálnej inštalácie a bábkového divadla.

Vhodné pre deti od 12 rokov. Prosíme rodičov o rešpektovanie odporúčanej vekovej hranice
Dĺžka predstavenia 40 minút

Robert Smolík

Scénograf, ilustrátor, realizátor bábok a mechanických objektov, performer a výtvarník-aktivista v rodnom meste Jičíně. Na Katedre alternatívneho a bábkového divadla v Prahe vedie kabinet scénografie. Spolupracoval s divadlami v Poľsku, v Slovinsku, v Kanade a v Českej republike. Podieľal sa na bábkach pre film a venuje sa aj grafike a ilustráciám. Angažuje sa v záchrane a kultúrnom oživovaní jičínskych pamiatok. V roku 2018 bol Robert Smolík spolu s Henrichom Borarosom nominovaný na Českého leva za film Čertove brko. S Bratislavským bábkovým divadlom ho spája inscenácia Snehulienka, pre ktorú vytvoril scénu, bábky a kostýmy.

Tvorivý tím

Pripravili: Lukáš Jiřička, Veronika Svobodová a Robert Smolík
Hlas: Zdeněk "Hmyzák" Novák
Spev: Dievčenský zbor Lada
Poďakovanie: Tomáš Procházka
Foto: Martin Špelda
Foto: Denisa Romerová
Účinkuje: Robert Smolík

Organizátorom festivalu Prieniky sú Bratislavské bábkové divadlo a Bratislavský samosprávny kraj pod záštitou predsedu Juraja Drobu.

Vstupenky

  • Jednotná cena vstupenky ... 12 €
Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia