Buchty a loutky: Nahraditeľní (CZ)

Podujatie Bratislava

Predstavenie je súčasťou nultého ročníka medzinárodného festivalu PRIENIKY. Viac informácií nájdete na www.prieniky.sk

Nepotrební hrdinovia, ktorí si už nemajú čo dokazovať. Snažia sa len prežiť, ale keď to naozaj stojí za to, sú schopní akejkoľvek nemožnej misie. 

Akčný americký film “The Expendables”, v ktorom režisér Sylvester Stallone zhromaždil úžasný počet starnúcich hviezd akčných filmov 80. a 90. rokov je v podaní súboru Buchty a loutky rozobraný na kúsky. Vo filme skupina zabijakov prichádza na ostrov Vilena, aby odstránila nebezpečného diktátora. Akcia sa však skomplikuje. Ale sú tu Nahraditeľní - muži, ktorých možno obetovať v prospech vojenskej operácie. V divadenej variácii známeho filmu nájdete paródiu mačizmu, disneyovsky presladené lyrické scény či popkultúrne narážky, teda Buchty a loutky so všetkým, čo k tomu patrí.Nahraditeľní využívajú PRIENIKY tradičných bábok a filmovo-realistických príbehov.

Marek Bečka, Radek Beran, Vít Brukner, Zuzana Bruknerová

BBBB - to sú Buchty a loutky, nezávislé divadlo, ktoré má za sebou viac ako 30 rokov existencie, viac ako 60 premiér, množstvo hudobných a filmových projektov, množstvo zájazdov po celom svete (Európa, Japonsko, Tchaj-wan, USA, Kanada, Mexiko) a kopu prestížnych ocenení. Buchty a loutky nezameniteľnou poetikou, originálnymi metódami a nadhľadom výrazne ovplyvnili množstvo vznikajúcich súborov v ČR, ktoré sa otvorene hlásia k ich odkazu. Marek, Radek, Vítek a Zuzka naštudovali v Bratislavskom bábkovom divadle inscenáciu Popolvár.

Tvorivý tím

Réžia: Radek Beran a Buchty a loutky
Scenár: Buchty a loutky
Hudba: Vít Brukner
Bábky: Starí majstri
Výprava: Buchty a loutky
Hrajú: Marek Bečka, Vít Brukner, Radek Beran
Foto: Buchty a loutky

Projekt je finančne podporilo Hlavné mesto Praha a Ministerstvo kultúry ČR.

Organizátorom festivalu Prieniky sú Bratislavské bábkové divadlo a Bratislavský samosprávny kraj pod záštitou predsedu Juraja Drobu.

Vstupenky

  • Jednotná cena vstupenky ... 12 €
Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia