Dni sliviek v Malých Trakanoch 2024

Podujatie Malé Trakany

Dni sliviek v Malých Trakanoch 2024

Kultúrno – gastronomický festival, ktorý nadväzuje na zvyky obyvateľov v regiónoch Medzibodrožia a Použia, ktorí sa venovali pestovaniu a spracovaniu sliviek a ovocia v záplavovom území rieky Tisy. Voňavé a chutné podujatie, plné sliviek sa nezadržateľne blíži.

Dni sliviek nám tradície tohto územia pripomínajú aj prostredníctvom jeho typického ovocia – sliviek, na ktoré sa viaže toto voňavé gastronomické podujatie.

Už 11. ročník podujatia Deň sliviek sa v obci Malé Trakany vďaka rastúcej popularite a obľúbenosti rozšíril na celý víkend. Tento kultúrno-gastronomické festival nadväzuje na zvyky obyvateľov v regiónoch Medzibodrožia a Použia. Tí sa venovali pestovaniu a spracovaniu sliviek a ovocia v záplavovom území rieky Tisy, ktorý miestni nazývali aj “záhrada Tisy”.
Návštevníci tak môžu nielen vidieť spôsob ako sa vyrábajú obľúbené pochúťky, ale aj odskúšať gastronomické špecialisti od miestnych obyvateľov. Tešiť sa tak môžu malí na detský program a fajnoty zo slivkového lekváru, ale aj tí veľkí ktorí obľubujú klasické tanečné zábavy a nápoje z miestnej pálenice.

Začiatok podujatia: 27.09.2024
Koniec podujatia: 28.09.2024
Fotografie
Podobné podujatia