Divadlo Lampion: Komodo (CZ)

Podujatie Bratislava

Predstavenie je súčasťou nultého ročníka medzinárodného festivalu PRIENIKY. Viac informácií nájdete na www.prieniky.sk

Príbeh o hľadaní autenticity, sile predstavivosti a kráse prítomného okamihu, inšpirovaný rovnomennou knihou Petra Sísa.

Komodo je príbehom Petra - malého chlapca, ktorý je fascinovaný všetkým, čo súvisí s drakmi. Preto ho rodičia vezmú na cestu do Indonézie, kde na ostrove Komodo žije najväčší jašter na svete - komodský drak. V Indonézii je však všetko trochu inak. Všade sú masy turistov, a tak hrozí, že zážitok nebude ani zďaleka takým dobrodružstvom, aké si želali. Detské sny sa prelínajú s realitou aj s divokou a zelenou džungľou. Komodo je inscenácia, v ktorej sú malí diváci priamou súčasťou príbehu. Deti sa fyzicky účastnia všetkých dobrodružstiev a pomáhajú Petrovi plniť si svoje sny.V Komodo nachádzame PRIENIKY bábkového divadla a detskej hry.Inscenácia získala Cenu Jána Bornu na festivale Dítě v Dlouhé 2022.

Vhodné pre deti od 3 rokov. Prosíme rodičov o rešpektovanie odporúčanej vekovej hranice
Dĺžka predstavenia 60 minút

Počas inscenácie Komodo sedia diváci na javisku s obmedzeným počtom miest

Jakub Maksymov

Režisér, autor, pedagóg. Spolupracoval s divadlami a nezávislými súbormi v Českej republike i v zahraničí (Slovensko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Severné Macedónsko, Francúzsko, Nemecko). Zameriava sa na adaptácie prózy, pri čom východiskom nie je samotný text, ale konkrétny materiál, predmety, hmota. Jeho inscenácie získali mnoho ocenení doma aj v zahraničí. Je držiteľom Ceny Divadelných novín a Ceny divadelnej kritiky. 

Olga Ziebińska

Výtvarníčka, scénografka a dizajnérka. Študovala na Varšavskej Akadémii výtvarného umenia a na Parížskej Strate école de design. Je stálou spolupracovníčkou Jakuba Maksymova. Pre Bratislavské bábkové divadlo spolu pripravili inscenácie Chronoškriatkovia a Vodníček. 

Tvorivý tím

Autor: Petr Sís a Jakub Maksymov
Dramaturgia: Markéta Labusová
Hudba: Markéta Labusová
Scénografia: Olga Ziebińska
Réžia: Jakub Maksymov
Účinkujú: Radek Pokorný, Jiří Šponar, Kristýna Dámová, Štefánie Šubová, Petr Šmíd
Foto: Tomáš Glasberger

Organizátorom festivalu Prieniky sú Bratislavské bábkové divadlo a Bratislavský samosprávny kraj pod záštitou predsedu Juraja Drobu.

Vstupenky:

Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia