Žiarsky jarmok 2024

Podujatie Žiar nad Hronom

Žiarsky jarmok 2024
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Koncerty, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Žiar nad Hronom

Žiarsky jarmok

Od štvrtku 10. októbra do soboty 12. októbra 2024 sa už tradične koná jedno z najobľúbenejších podujatí v meste, Žiarsky jarmok. Ten patrí medzi najväčšie jarmoky v okolí. V minulom roku prilákal jarmok 20 tisíc ľudí, medzi nimi boli nielen miestni, ale aj návštevníci z okolitých miest. Čo všetko čaká návštevníkov Žiarskeho jarmoku tento rok, sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Počas jarmoku sa tradičné ulice opäť zaplnia stánkami s oblečením, obuvou, tovarom do domácnosti, hračkami, bižutériou či tovarom na Sviatok všetkých svätých. Samozrejmosťou budú aj kolotoče, medzi nimi nebudú chýbať obľúbená centrifúga, booster, reťazové kolotoče, detská manéž, autodróm či mnoho ďalších. Chýbať nebudú ani stánky s občerstvením, typickým jarmočným jedlom a burčiakom. Návštevníci sa tiež môžu tešiť na bohatý sprievodný jarmočný program.

Súčasťou jarmoku budú aj tento rok Župné trhy a Remeselná ulička

Pódiový program začne už vo štvrtok

Ako informoval Janko Kulich z Mestského kultúrneho centra, program začne už tradične v predvečer jarmoku vo štvrtok, keď sa ulice zaplnia stánkami s občerstvením. „O zábavu sa postarajú tri mladé domáce kapely z regiónu, a to kremnický Virvar, žiarsky Radiopieces a na záver Arcon zo Žarnovice, ktorá divákov zabaví rockovými hitmi do 22. hodiny,“ priblížil štvrtkový program Janko Kulich, ktorý bude zároveň celý jarmok na pódiu moderovať.
„Hlavný piatkový program odštartujeme o 14. hodine detským programom Fifo a Vierka, pokračovať budeme obľúbenou šláger skupinou Black band, po ktorých nás čaká krásny koncert vokálnej skupiny Sluníčko z Karvinej. Hlavný večerný program odštartuje o 18. hodine populárna rock-popová skupina King Shaolin, po nich bude pódium patriť známemu spevákovi Alanovi Murínovi a program uzavrú zábavou Duchoňovci,“ priblížil hlavný program Kulich. Sobotný program odštartuje o 12. hodine dychová hudba Slašťanská kapela, ktorú vystrieda hviezda slovenskej country hudby, skupina Pacipacifik zo Zvolena. „Jarmok ukončíme rockovo, so skupinou Marlett z Banskej Bystrice,“ dodal Kulich.

Začiatok podujatia: 10.10.2024
Fotografie
Podobné podujatia
Vyznanie Tour - Žiar nad Hronom - Pridané predstavenie
Overené podujatieVyznanie Tour - Žiar nad Hronom - Pridané predstavenie
SPSA EBG - bývalý Dom kultúry, Žiar nad Hronom
ANDEROV REBRIŇÁK
Overené podujatieANDEROV REBRIŇÁK
SSOŠPg EBG (Námestie MS), Žiar nad Hronom
THE BACKWARDS – The Beatles ´66 Tour
Overené podujatieTHE BACKWARDS – The Beatles ´66 Tour
SSOŠPg EBG (Námestie MS), Žiar nad Hronom
ŠMOLKOVIA
Overené podujatieŠMOLKOVIA
Žiar nad Hronom
Oberačka po sebechlebsky 2024
Overené podujatieOberačka po sebechlebsky 2024
Sebechleby - Stará Hora, Sebechleby