Zbojníci na salaši Priehyba

Podujatie Demänovská Dolina

Zbojníci na salaši Priehyba

Skvelý program v prírode pre celú rodinu v prostredí Nízkych Tatier.

Zbojníci na salaši Priehyba sú tu opäť, a to v sobotu 13. júla! Môžete sa tešiť na hlavnú hviezdu programu, kapelu Hrdza! Pripravíme pre Vás skvelý rodinný program plný zábavy, ľudových tradícií s Liptovskými zbojníkmi, folklórnym súborom Ďumbier, hudobno-vzdelávacím projektom Hopi a množstvom ľudových umelcov a detských animácií. Programom bude sprevádzať Liptovský zbojník Miroslav Kasprzyk.

Liptovskí zbojníci predvedú školu plieskania bičom, zbojnícku pasovačku, zbojnícky trojboj, visenie na háku a tiež zbojnícky fotopoint.
Na najvyššie položenom salaši na Slovensku – salaši Priehyba sa dozviete všetko, čo vás zaujíma o ovčiarstve a najmä o tradičnom slovenskom plemene ovečiek Valašiek.

Každé dieťa, ktoré si donesie plyšovú ovečku dostane darček.

Príďte navštíviť ovečky valašky do najvyššie položeného salašu na Slovensku na Salaš Priehyba, kde si počas celého dňa môžete pozrieť toto vzácne plemeno. Ide o pôvodný druh oviec, ktorý v minulosti spásal pasienky vo vysokých nadmorských výškach vyše 1400 m n. m., nenáročný na chov, ktorý sa vyznačuje výraznými zahnutými rohmi. Navyše v sobotu 13. júla sa tu uskutoční slávnosť salašníckeho spolku. Toto priateľské stretnutie členov klubu chovateľov pôvodnej Valašky bude sprevádzať program ako strihanie ovečiek a debaty o budúcnosti pôvodnej ovečky Valašky.

zadarmo

Začiatok podujatia: 13.07.2024
Fotografie
Podobné podujatia
ORION FESTIVAL 2024
Overené podujatieORION FESTIVAL 2024
Letisko Žilina, Dolný Hričov
NaFest 2024
Overené podujatieNaFest 2024
Nábrežie Oravskej priehrady, Námestovo