Waxwing Theatre: Bábkovisko (CZ/USA)

Podujatie Bratislava

Predstavenie je súčasťou nultého ročníka medzinárodného festivalu PRIENIKY. Viac informácií nájdete na www.prieniky.sk

Interaktívne bábkové ihrisko, v ktorom môžete vymýšľať, rozprávať, sedieť, behať, smiať sa a to všetko pred najlepším publikom na svete - rodičmi a kamarátmi. 

Deti! Príďte si zahrať svoju obľúbenú rozprávku! Stať sa na chvíľu hercom, režisérom, hudobníkom alebo divadelným kritikom. Ak neviete, ako začať, je tu pre vás čarovný začiatkovač, v ktorom si môžete vyžrebovať začiatok rozprávky. Bábka+ihrisko=bábkovisko. Päť originálnych samostojných konštrukcií pre bábkové divadlo s rôznymi kulisami a sadami bábok určených do verejného priestoru, otvorených k hre a rozvíjaniu fantázie celej rodiny. Spomienka na barokovú tradíciu bábkových divadiel, otvorená hra pre všetky deti s fantáziou aj pre rodičov bez nej.

Vhodné pre deti od 3 rokov. Prosíme rodičov o rešpektovanie odporúčanej vekovej hranice
Dĺžka predstavenia cca 45 minút 

Hráme v parku oproti BBD na Dunajskej 21. V prípade nepriaznivého počasia sa produkcia presúva do priestorov BBD na Dunajskej 36.

Waxwing Theatre   

To je kreatívny tím Zuzana Smolová a Peter Gaffney. Zaujímajú sa o rozmanité divadelné techniky, skúmajú rôzne žánre, tvoria divadlo obsahujúce intenzívne, nepomenovateľné, iracionálne prvky, ktoré ovplyvňujú a formujú súčasnú ľudskú skúsenosť. Ich tvorba je založená na originálnom tvorivom procese, ktorý pracuje s technikami pohybového divadla, bábkami, maskami, hudbou, textom a experimentovaním s materiálmi, ako je hlina, piesok, voda, papier, sklo, oceľ a drevo.

Koncept: Táňa Švehlová

Bábky a konštrukcie: Zuzana Smolová a Peter Gaffney

Foto: Eva Dang a Magdalena Krammer

Bábkovisko podporili Štátny fond kultúry, Nadácia Život umelca a Medzinárodný vyšehradský fond.

Organizátorom festivalu Prieniky sú Bratislavské bábkové divadlo a Bratislavský samosprávny kraj pod záštitou predsedu Juraja Drobu.

Vstupenky:

Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia