Športové hry telesne znevýhodnenej mládeže

Podujatie Dolný Kubín

Športové hry telesne znevýhodnenej mládeže

Od 12. do 15. septembra sa Dolný Kubín premení na centrum športu pre telesne znevýhodnenú mládež. Na Športových hrách telesne znevýhodnenej mládeže privítame viac než 90 talentovaných športovcov zo Slovenska, Poľska, Česka a Maďarska, ktorí zabojujú o cenné umiestnenia v disciplínach ako atletika, boccia, cyklistika, lukostreľba, plávanie a stolný tenis. V medzinárodnom formáte V4 ide o jedno z najväčších podujatí pre telesne znevýhodnených na Slovensku za posledné roky.

Po úspechu minuloročných hier sú organizátori – Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov v spolupráci s mestom Dolný Kubín – pripravení posunúť túto udalosť na ešte vyššiu úroveň. Mladí športovci budú mať možnosť nielen súťažiť, ale aj zažiť medzinárodnú atmosféru a sprievodný kultúrny program.

Tento ročník ponúka aj špeciálne prekvapenie – paralympionikov, ktorí sa práve vrátili z paralympijských hier v Paríži! Príďte sa stretnúť s našimi hrdinami, získať ich autogram a nechať sa inšpirovať ich príbehmi. Bude to nezabudnuteľný zážitok pre mladých športovcov aj návštevníkov.

Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na slávnostný otvárací ceremoniál, ktorý sa uskutoční priamo na Hviezdoslavovom námestí o 13:30 hod. v rámci Dní mesta a Dolnokubínskeho jarmoku, kde spoločne zapálime oheň hier. Tento okamih bude skutočným vrcholom podujatia, na ktorý sa všetci veľmi tešíme.

Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť byť súčasťou Športových hier telesne znevýhodnenej mládeže v Dolnom Kubíne – čakajú vás skvelé športové výkony a bohatý sprievodný program!


Fotografie
Podobné podujatia
NOČNÝ BEH KUZMÍNOVOM 2024
Overené podujatieNOČNÝ BEH KUZMÍNOVOM 2024
Hviezdoslavovo námestie, Dolný Kubín
Charitatívny beh Mary’s Meals Charity Run
Overené podujatieCharitatívny beh Mary’s Meals Charity Run
Lúka pri Zimnom štadióne, Dolný Kubín
NOČNÝ BEH KUZMÍNOVOM 2024
Overené podujatieNOČNÝ BEH KUZMÍNOVOM 2024
Hviezdoslavovo námestie, Dolný Kubín
Medzinárodný beh na Veľkú Raču | 24. ročník
Overené podujatieMedzinárodný beh na Veľkú Raču | 24. ročník
SNOW PARADISE Veľká Rača, Oščadnica
MAJSTROVSTVÁ CALIFORNIE V PLÁŽOVOM VOLEJBALE
Overené podujatieMAJSTROVSTVÁ CALIFORNIE V PLÁŽOVOM VOLEJBALE
Areál Fitness California Klačno, Ružomberok
Detský beh do vrchu v Dedovke | 5. ročník
Overené podujatieDetský beh do vrchu v Dedovke | 5. ročník
SNOW PARADISE Veľká Rača, Oščadnica