Rozlúčte sa s prázdninami! Príďte na Kaufland Detský festival do Žiliny

Podujatie Žilina

Rozlúčte sa s prázdninami! Príďte na Kaufland Detský festival do Žiliny
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Koncerty, Podujatia pre deti
Ďalšie podujatia v meste Žilina

Rozlúčte sa s prázdninami! Príďte na Kaufland Detský festival do Žiliny

ROZLÚČKOVÁ PÁRTY NA ZÁVER LETA: MIRO JAROŠ, SMEJKO A TANCULIENKA AJ KALI ZAKONČIA OBĽÚBENÚ VANDROVKU PO SLOVENSKU V ŽILINE

Bojíte sa zbojníkov? Tých v Žiline sa obávať nemusíte, naučia vás plieskať bičom, založiť oheň, aj prežiť v divočine. Nechajte sa pozvať na Kaufland Detský festival, kde letná vandrovka končí poslednou zastávkou. Aj Miro Jaroš, Kali či Majself sa sem chystajú.
Letná vandrovka má poslednú zastávku v Žiline, kde si na slovenské poklady brúsia zuby aj zbojníci. Poďte ich tam spolu s Kaufland Detským festivalom objaviť aj vy. Aj Miro Jaroš, Kali, Majself aj Smejko s Tanculienkou sa tu 1. septembra rozlúčia s prázdninami. Prídete? Slovensko malo svojho Jánošíka, posledná zastávka letnej vandrovky má celú zbojnícku družinu. Naučí vás preskakovať oheň aj hľadať lúpežnícke poklady. Kde? Na Kaufland Detskom festivale, ktorý sa 1. septembra zmení na rozlúčku s letom. V Žiline vás čakajú Miro Jaroš, Kali, Majself aj Cupi&Lupi, ste vítaní. Zbojnícka družina v Žiline? Áno, bude s vami objavovať slovenské poklady na poslednej zastávke Kaufland Detského festivalu, ktorý sľubuje rozlúčku s letom aj zábavu s vašimi obľúbencami. Miro Jaroš, Kali, Majself aj Smejko s Tanculienkou určite prídu, a vy? Slovenské poklady, ktoré ste počas celého leta objavovali na letnej vandrovke, vás čakajú aj na poslednej zastávke Kaufland Detského festivalu v Žiline. Kto sa 1. septembra pridá k hviezdam ako Kali, Miro Jaroš či Majself? No predsa zbojníci, tak pozor na nich. Zbojníci sa chystajú do Žiliny, aby tam hľadali najkrajšie poklady Slovenska. Chcete ich aj vy objaviť? Kaufland Detský festival sa naposledy zastaví na letnej vandrovke 1. septembra, kde sa Kali, Majself aj Miro Jaroš rozlúčia s prázdninami. Aj vy ste si vďaka obľúbenej letnej vandrovke užili prázdniny plné dobrodružstiev a pokladov, o akých sa nepíše ani v učebniciach? Kaufland Detský festival tento rok malým aj veľkým ukázal krásy Detvy, Veľkomoravskej Nitry aj stredovekej Trnavy, či predstavil klenoty Bardejova, ktoré si obľúbila aj cisárovná Sissi. A ak sa hovorí, že to najlepšie býva na koniec, platí to aj o tohtoročnej letnej vandrovke. Na jej poslednej zastávke v Žiline vás čaká kopa zábavy aj obľúbení interpreti ako Miro Jaroš, Kali či Majself, ktorí vedia, že s letom sa treba poriadne rozlúčiť. Lenže na najkrajšie klenoty našej domoviny majú zálusk aj lúpežníci, tak pozor, aby ste sa v prvú septembrovú nedeľu nenechali ozbíjať.

Po stopách Jánošíka
Metropola severného Slovenska otvorí svoje brány pre Kaufland Detský festival na Mariánskom námestí, ktoré v meste vyrástlo už v 13. storočí. Toto historické srdce Žiliny tvoria malebné domčeky s poschodiami vysunutými na arkádach, pod ktorými si kedysi remeselníci zariaďovali dielne a svoje výrobky predávali na jarmokoch. Legendy hovoria, že pod námestím existovali podzemné chodby, z ktorých jedna viedla aj na neďaleký Budatínsky hrad, kde kedysi býval sám Matúš Čák Trenčiansky. Keby tento pán Váhu a Tatier žil o niekoľko storočí neskôr, zrejme by neunikol pozornosti Juraja Jánošíka, ktorý sa ako rodák z neďalekej Terchovej zapísal do dejín Slovenska aj tunajšieho regiónu.

Pozor na zbojníkov
Na známosť sa všetkým dáva jedna dôležitá správa. Členovia zbojníckej družiny sa 1. septembra objavia aj v Žiline a kto sa nebojí, môže si v Lúpežníckom tábore K- Z lásky k tradícii pozrieť výstavu valašiek, pištolí a vybíjaných sekeriek. Alebo sa priučiť výrobe kožených opaskov, prípadne si skúsiť preskakovanie cez oheň, šľahanie bičom či zbojnícke signály ako trúbenie na rohy či pískanie. A ak ste ešte nikdy nezakladali oheň pomocou kresadla, chlapci z lúpežníckej družiny vás to naučia. V zálohe majú aj tajné triky, ako ukradnúť čo najviac mešcov bez toho, aby sa prebudili stráže a kde sa v lese najlepšie chovať pred pánmi. A čo tak vyraziť si vlastnú falošnú mincu alebo si pomocou zázračnej vety tristo hrmených urobiť malý tréning zbíjania? Lebo aj príbehy zbojníkov a slávneho hrdinu Juraja Jánošíka, ktorý bohatým bral a chudobným dával, patria ku klenotom našej domoviny a oplatí sa ich objaviť. Ak by ste by ste pri hľadaní zbojníckeho pokladu alebo pri hádzaní kožušinou vyhladli, posilniť sa môžete dobrotami z lúpežníckej kuchyne. Zemiaky z pahreby, slaninka s chlebíkom a cibuľkou či pečené klobásky sú chutné rovnako ako produkty privátnej značky K- Z lásky k tradícii, ktoré pre zákazníkov Kauflandu s láskou vyrábajú domáci dodávatelia.

Rozlúčka s letom, pri zábave s hviezdami

Keďže Kaufland Detský festival má v Žiline konečnú zastávku letnej vandrovky v posledný deň prázdnin, treba im zamávať na rozlúčku vo veľkom štýle. Ako? Predsa v spoločnosti vašich obľúbených hviezd. Počas celého dňa sa všetkým o dobrú náladu postarajú nielen moderátori Martin Madej a Veronika Hatala, ale aj Smejko s Tanculienkou, Teáter Komika či Cupi&Lupi, ktorí potešia najmenších divákov. Mladé hudobné talenty z celého Slovenska sa predstavia v unikátnom projekte Cimbalkovo, ale aj Kali s folklórnym súborom Čarovné ostrohy, komik Miro Kasprzyk či Majself to na pódiu vedia parádne rozbaliť. Čerešničkou na torte festivalového programu bude aj miláčik detí a ich rodičov Miro Jaroš, ktorý na letnej vandrovke dokáže roztancovať celé námestia a na tom žilinskom všetkých čaká 1. septembra. Pozýva aj vás, veď s prázdninami sa treba rozlúčiť poriadnou párty, no nie?

Ak by ste to do metropoly severného Slovenska mali ďalej ako na skok, nič nie je stratené. Kaufland Detský festival vám, ako vždy zadarmo, prináša zážitky z letnej vandrovky prostredníctvom Turbo TV, ktorá bude z podujatia vysielať priamy prenos, alebo online na www.detskyfest.sk.

Začiatok podujatia: 01.09.2024
Fotografie
Podobné podujatia