Richard Autner & Band

Podujatie Košice

Richard Autner & Band

Ďalším hudobným bonbónikom tohtoročného Leta v Kulturparku bude Richard Autner, herec a spevák, účinkujúci v divadelných inscenáciách Slovenského národného divadla, divadle Aréna, Divadle P. O. Hviezdoslava a poznať ho môžete aj zo slovenských seriálov a filmov, aj z tanečnej show Let´s Dance. O tom, že je aj skvelý hudobník, vás presvedčí spolu so svojou kapelou na koncerte 16. augusta 2024 o 19:00 hod.

K hudbe sa dostal počas štúdia herectva na konzervatóriu, kde sa po prvý raz stretol s bubeníkom Marekom Žilincom, s ktorým o niekoľko rokov neskôr vyprodukovali úspešný album Odpovede, založili kapelu, začali koncertovať po celom Slovensku a tešia sa z veľkej priazne divákov.
Debutový album sa snaží nachádzať odpovede na mnohé otázky ohľadom života, smrti, existencie a vzťahov. Získal cenu Nadácie Tatrabanky za umenie 2021 v kategórii HUDBA – Mladý tvorca a taktiež bol nominovaný v top 5 Radio_Head Awards 2021 v kategórii Debut roka. Spolu s ním hrajú v kapele výnimoční hudobníci – Marek Žilinec (bicie, perkusie), Boris Čellár (gitara), Milan Koyš (basgitara), Valér Miko (klavír), Janko Slezák (saxofón) a Karol Sipos (trúbka). Herec a hudobník Richard Autner nedávno predstavil už druhú skladbu Vtáky z pripravovaného druhého albumu. Ide o clivú, intímnu baladu plnú symbolických odkazov. O krajine, ktorú opustilo vtáctvo. Tým prvým singlom bol duet Len nám dvom s Nelou Pociskovou.

„Skladbu Vtáky som napísal počas obdobia pandémie. Obdobia strachu, obviňovania a neutíchajúcich konfliktov medzi dvoma znepriatelenými tábormi. Každý mal svoju pravdu a len tá jeho bola jediná správna. Každý, kto si myslel opak, stal sa vinníkom zodpovedným za to šialenstvo tam vonku. Mal som pocit, akoby strach ovládol všetko. Vytratila sa radosť a tých pár vzácnych úsmevov muselo zostať skrytých pod rúškom tajomstva,“ hovorí Richard Autner.

Deti do 6 rokov zdarma.

19:00

Začiatok podujatia: 16.08.2024
Fotografie
Podobné podujatia