Pavel Helan & Eniesa

Podujatie Demänovská Dolina

Pavel Helan & Eniesa
Pridať do môjho kalendára
Koncerty, Kultúra, Prednášky, besedy, kurzy
Ďalšie podujatia v meste Demänovská Dolina
Podrobnejšie informácie: 0903767757
Už tento september nás čaká ďalší zaujimavý večer s výnimočnými interpretmi. Tentokrát to bude dvojica dvoch výnimočných pesničkárov. Pavel Helan (CZ) a Eniesa (SK).
Pavel Helan má za sebou bohatú kariéru.
Pôsobil v orchestroch,  je autorom divadelnej hudby, učil hudobnú teóriu v New yorku, bol na turné s Tomášom Klusom, spolupracuje so Simou Magušinovou Martausovou, Petrom Bende, Yvese Guélom, je laureátom viacerých cien. V neposlednom rade, a asi komerčne najviac zarezonoval jeho úspech s piesňou Koupil jsem si ajfóm, pieseň zasiahla tak porotu súťaže ČS má talent, ako aj divákov. Jeho texty sú tak humorné, veselé ako aj hlboké a často inšpirované čítaním Biblie. 
Eniesa - je slovenská hudobníčka, autorka a speváčka, ktorá prepája hudobné a obrazové svety. Okrem hudby do filmov, divadiel, multižánrových predstavení má na konte už šesť albumov.  Najväčší úspech zaznamenala spolupráca s frontmanom kapely Čechomor - Frantom Černým na nu-folkovom projekte Jablko. Na country albume spolupracovala s americkou bluesovou legendou Billom Barrettom (harmonika), Aaron Brooks (spev), Yahnaa Hunter (hammond). Najnovšie vydala album plný duetov so slovenskými a českými interpretmi - Efarmosa (Martin Geišberg, Ivan Mer, Ondřej Kavan).
Meno organizátora: Richard Tomás
Fotografie
Podobné podujatia
Robert Balzar Trio v SoaRé - Bohémska dišputa
Overené podujatieRobert Balzar Trio v SoaRé - Bohémska dišputa
Koliba Tri Studničky, Demänovská Dolina
Michalský jarmok 2024
Overené podujatieMichalský jarmok 2024
Michalské námestie, Tvrdošín
KONCERT PRE SLOVENSKO
Overené podujatieKONCERT PRE SLOVENSKO
Dom kultúry, Čadca
MÓDNY NÁVRHÁR 2024
Overené podujatieMÓDNY NÁVRHÁR 2024
Dom kultúry A. Hlinku, Ružomberok