Jadranka

Podujatie Dolný Kubín

Jadranka Handlovská, táto šarmantná speváčka balkánskych piesní, spieva srbsky, chorvátsky a slovensky. O jej obľúbenosti svedčí množstvo koncertov, súkromných, firemných aj narodeninových párty po celom Slovensku a aj v časti Čiech.

Po svojej mame, ktorá pochádzala z bývalej Juhoslávie (Sarajevo), získala šarm a temperament, ktorý nikdy nechýba pri jej účinkovaní. Je rodená Bratislavčanka, kde aj dodnes žije (otec je Bratislavčan a vášnivý milovník bluesovej hudby).

Ako prvá v našich končinách prerazila s južanskou muzikou, ktorá je jej vlastná, a etablovala ju pre širokú verejnosť. Je priekopníčkou balkánskeho folku, etna aj tradičného a súčasného popu na Slovensku. Za 20 rokov tvorby na hudobnej scéne vydala 13 samostatných albumov a 6 výberoviek. Za predaj CD získala niekoľko zlatých a platinových platní.

Speváčka začínala ako herečka a moderátorka. Spolupracovala 10 rokov s hereckou dvojicou Majou Velšicovou a Mišom Slivkom. S nimi precestovala celé Slovensko s hudobno-zábavnými programami.
Na začiatku kariéry sa výrazne zviditeľnila moderovaním relácie Počasie v TV Markíza, odkiaľ, ako sama hovorí, má dodnes svojho verného diváka aj na koncertoch. Divák ju rýchlo prijal aj ako speváčku. Spolupracuje s plejádou našich najznámejších umelcov, za všetkých spomeniem napr. Klimentovcov, Waiterovcov, Stašaka, Laiferovú, Onovu Szabovú, Hečkovcov, Dubasovú, Zocha, Mázikovú, Velšicovú, DUO Jamaha, Danulku a Mariána a mnohých ďalších známych profesionálov. Už 20 rokov sa však venuje výhradne spevu, štúdiovému nahrávaniu a koncertom po celom Slovensku. Ako sama hovorí, jej ambíciou nie je dobyť svet, ale srdcia Slovákov. V súťaži Zlatý Slávik získala ocenenie Objav roka 2001 a v ďalších 3 rokoch po sebe bronzového Slávika v kategórii “Speváčka”.

VSTUP ZDARMA

Začiatok podujatia: 16.10.2024
Fotografie
Podobné podujatia