Haličské slávnosti 2024

Podujatie Halič

Haličské slávnosti 2024

A je to tu! Sviatok Haliče a všetkých Haličanov srdcom bez ohľadu na vek a to, kde práve teraz žijú sa nezadržateľne blíži. Počas víkendu 10.-11. augusta si spoločne opäť užijeme kopec hudby, dobrého jedla, slnka, milých stretnutí a skvelej zábavy. Prijmite pozvanie do Haliče!

V sobotu od skorého rána budú na Podzámockom námestí rozkladať svoje stánky trhovníci a šikovní remeselníci, aby ste počas tradičného Haličského jarmoku nielen dobre nakúpili, ale taktiež spoznali zručných remeselníkov a čo to si aj u nich vyskúšali tvoriť.

Námestím sa bude už od rána niesť aj vôňa kotlíkových špecialít, pretože svoje kulinárske umenie predvedú nielen borci z organizácií pôsobiacich v našej obci, ale aj z blízkeho a širšieho okolia. Nebude to len o guľášoch. Tešíme sa na držky, kapustnice, halušky, proste na čokoľvek sa len do kotlíka zmestí a dá sa uvariť.  Do súťaže vo varení kotlíkových dobrôt Podzámocký kotlík sa ešte stále môžu prihlasovať súťažné družstvá. Tri najchutnejšie kotlíky a najoriginálnejší kotlík si odnesú atraktívne ceny. Predsedom poroty bude tentokrát profesionálny šéfkuchár.

Aké by to boli slávnosti bez bohatého programu na hlavnom pódiu. Aj tentokrát na baviacich sa hodovníkov čaká atraktívny kultúrny program. Pre deti sú pripravené až dve rozprávkové predstavenia a okrem kolotočov nebude chýbať ani penová párty. Rodičia určite neprídu naprázdno a spolu so svojimi ratolesťami sa zabavia tiež. Popoludňajší program spestrí aj domáci súbor Haličan. Do nálady nás dostanú pesničky Karola Duchoňa a Jara Filipa, pobaví kultová kapela LOJZO, hlasivky dostanú zabrať pri hitoch Elánu s kapelou PorcELÁN a v noci to roztočíme na koncerte kapely HRDZA.

Pripravená je aj bohatá tombola, prvou cenou bude už tradične televízor a vyhrať budete môcť napríklad aj vstup do zámockého wellnessu pre dve osoby. Atraktívnych cien bude však oveľa viac. Navyše okrem programu na hlavnom pódi sme pripravili aj možnosť na strávenie prijemných chvíľ v areáli nášho múzea a kaviarne. O desiatej sa tam bude konať krst detskej knihy spisovateľa Petra Nagya. Rolu krstného otca prijal herec SND Robo Roth. Pozrieť si budete môcť aj výstavu obrazov, ktoré vznikali priamo v areáli múzea počas maliarskeho tábora, ktorý by mal prebiehať počas týždňa pred slávnosťami. Budete si môcť vyskúšať napríklad aj točenie hliny na hrnčiarskych kruhoch, alebo aj tkanie na krosnách v múzeu.

Nedeľa bude patriť slávnostnej odpustovej omši v katolíckom kostole a športový areál bude miestom konania volejbalového turnaja o putovný pohár starostu obce. Kto sa pokúsi vziať ho z rúk minuloročných víťazov?

Tešíme sa na stretnutie s vami počas Haličských slávností 2024.

Začiatok podujatia: 10.08.2024
Koniec podujatia: 11.08.2024
Fotografie
Podobné podujatia