FILM SQUARE FEST 2024

Podujatie Trenčín

FILM SQUARE FEST 2024

Hlavným festivalovým kinom bude ArtKino Metro v Trenčíne, premietať sa bude aj v Café Sládkovič, na letnej terase kaviarne Coffee Sheep ale aj priamo na veľkom open air na Mierovom námestí v Trenčíne.

Návštevníci festivalu sa môžu tešiť aj na rôznorodé sprievodné podujatia.

Miesto konania FILM SQUARE FEST sa aj tento rok rozšíri o tradičnú festivalovú lokáciu - Kúpeľný park v Trenčianskych Tepliciach. Aj v roku 2024 plánujeme pokračovať v obnovenej tradícii odovzdávania cien za významný umelecký prínos na Moste slávy v Trenčianskych Tepliciach v rámci osobitej sekcie Artist´s Mission Award v réžii jej zakladateľa Petra Hledíka. V rámci sekcie AMA uvedieme v spoločenskej sále LD PAX aj filmy ocenených umelcov.

Prínosom festivalu bude aj jeho edukatívny program v oblasti audiovizuálneho umenia v rámci programu FILM SQUARE JUNIOR. Jeho tohtoročnými novinkami budú Herecký masterclass Vici Kerekeš a Medzinárodný workshop dokumentárnych filmov pod vedením Petra Hledíka.
Užitočnou komunikačnou platformou v rámci FILM INDUSTRY budú aj debaty so slovenskými i zahraničnými filmovými tvorcami v rámci dvoch pripravovaných streamovaných diskusii v KKC HVIEZDA. V rámci tejto juniorskej časti programu odprezentuje aj najzaujímavejšie študentské filmy s filmových fakúlt v Bratislava a Prahe. FILM SQUARE postupnými krokmi nadväzuje na dlhoročnú tradíciu filmových festivalov v Trenčíne a Trenčianskych Tepliciach. Okrem kvalitných filmov z celého sveta, ocenenia vzácnych umeleckých osobností, programu pre deti a mládež, vzdelávacích a diskusných platforiem širokej verejnosti bezplatne ponúkne aj dve veľké OPEN AIR premietania na najväčšom nafukovacom plátne AIRCREEN postavenom na Mierovom námestí v Trenčíne. Jedinečné filmové zážitky obohatí aj možnosť osobného stretnutia s filmovými tvorcami a ocenenými umeleckými osobnosťami.

www.filmsquare.sk


Fotografie
Podobné podujatia
Country Babie leto Bojnice
Overené podujatieCountry Babie leto Bojnice
Kultúrne centrum Bojnice, Bojnice
Teplický festival vína a burčiaku 2024
Overené podujatieTeplický festival vína a burčiaku 2024
Kúpeľné námestie, Trenčianske Teplice