Festival zábavy - Piešťanské zábaly | Nedeľa

Podujatie Piešťany

Festival zábavy - Piešťanské zábaly | Nedeľa
Pridať do môjho kalendára
Festivaly, Zábava, párty
Ďalšie podujatia v meste Piešťany

Festival zábavy - Piešťanské zábaly | Nedeľa

1. Veľký žúr

Sú opäť späť! Vy si ich žiadate čím ďalej, tým viac!
Tentokrát s nimi objavíte návod ako pripraviť ideálny narodeninový žúr! O prekvapenia nebude núdza...Tak neváhaj a hybaj!

Hrajú: Marián Miezga, Marián Labuda, Marek Labuda, Pavol Šimun, Tomáš Turek, Michal Šulek, David Mlejnek, Laco ZWACH, Juraj Sloboda
RSRen Quijote Réžia: TREZOR

2. Sen každej ženy

Doba je rýchla. Nie je čas na nič. Nie je čas nájsť si partnera, uvariť večeru, navštíviť rodičov, vyvenčiť psa.
Doba je materialistická. Túžime po bohatom partnerovi, luxusnom aute, veľkom dome, drahých handrách, napichaných perách... Doba je virtuálna. Unikáme z reality do sveta klamstiev. A nájsť si ideálneho partnera v takejto dobe? To je Sen každej ženy! A čo sa stane, keď sa SEN stane skutočnosťou?

Hrajú: Andrea Karnasová, Andrea Profantová a Braňo Deák
Réžia: Michal Babiak Autor: Miro Gavran Dĺžka predstavenia: 90 minút bez prestávky Vhodné od 15 rokov

3. Kumšt

“Môj priateľ Serge si kúpil obraz. Je to plátno, meter šesťdesiat na meter dvadsať. Je biely. Podklad je celý biely… a keď trošku prižmúrite oči, tak vidíte také šikmé, tenké, biele čiary.” Takto začína divadelná hra, bezpochyby najúspešnejšia komédia súčasnej francúzskej autorky YASMINY REZA, preložená do 35 jazykov a ocenená niekoľkými svetovými cenami. Komédia, miestami s tragickými prvkami, o jednom dlhoročnom priateľstve kamarátov, ktorým zatrasie jedna nevinná situácia: jeden z nich sa prvý krát rozhodol slobodne… Hra plná humorných situácií, ale aj dramatických zvratov dýcha atraktívnosťou aj vďaka skvelému hereckému obsadeniu.

Hrajú: Gregor Hološka, Csongor Kassai, Martin Mňahončák
Réžia: Martin Mňahončák Autor: Yasmina Reza Dĺžka predstavenia: 1 hodina a 20 minút

4. Sobášny list

Divadelná hra „Sobášny list“ je z prostredia obyčajnej židovskej rodiny, ktorá odišla z Kibucu niekedy v druhej polovici 20.storočia. Muž pracuje a je hrdý na to, že zarába dostatočne na to, aby jeho manželka nemusela pracovať. Tak sa to patrí. Majú dcéru súcu na vydaj. Má nápadníka, mamičkinho synáčika. Celý život už dospelého Viktora riadi mamička, od obsahu jeho vreciek až po svadbu, všetko musí byť na sto percent v poriadku. Nastáva problém so sobášnym listom rodičov nevesty, ktorý sa stratil. Vzniká množstvo vtipných situácii, medzi starými manželmi vyplávajú na povrch dlhoročné priania a sny, ktoré sú konfrontované s realitou. E. Kishon s majstrovským vtipom rozmotáva klbko deja a zase ho majstrovsky zamotáva. Divák sa pobaví aj prekvapí zvratmi o osudoch dovtedy tak všedného a stereotypného života rodiny.
Vzniká tu množstvo komických situácií, ktoré provokujú k zamysleniu. Hľadáme odpoveď na otázku: Zobrali by sme si svojho partnera po dvadsiatich rokoch spoločného života?

Hrajú: Soňa Norisová, Dominika Žiaranová, Martin Mňahončák, David Hartl
Réžia: Vlado Fischer Autor: Ephraim Kishon

5. Milenec

Hlavný hrdina, usadený majiteľ reštaurácie, už nedokáže odolávať pokušeniu a vyberie sa na cestu do sveta milostných románov. Rozhodne sa čeliť nástrahám zakázanej nemanželskej lásky. Objektom jeho túžob sa postupne stávajú tri atraktívne ženy, s ktorými sa dostáva do víru komických aj pikantných situácií. Nezastaviteľný podprahový boj o nadvládu jedného alebo druhého pohlavia v spoločnosti autor dokonale zachytil no nechal na diváka nech si určí svojho víťaza..

Hrajú: Karin Haydu, Mirka Gális Partlová, Dominika Žiaranová, Martin Mňahončák
Réžia: Soňa Ferancová Autor: Neil Simon

6. Žltý kanárik

Túlavé divadlo prichádza s úplne jedinečným autorským cyklom kabaretných predstavení zložených z dialógov, skečov, piesní a stand – upov. Vždy aktuálnych, napísaných na telo hercom, ktorí ich interpretujú. Je tu všetko: absurdita doby, humor, ktorý nás oslobodzuje práve od najťažších tém, hravá nekorektnosť aj poézia a piesne. Túlavé divadlo nadväzuje na kabaretnú tradíciu, ktorá sa s jeho tvorbou a tvorbou Jakuba Nvota a Kamila Žišku spája už roky. Žltý kanárik je symbolom čistého vzduchu, ktorý potrebuje k životu. Pre nás je očistou humorom, v ktorom absurdita okolo nás dostáva náhle zmysel.

Autor: Jakub Nvota
Hudba a piesne: Kamil Mikulčík Dĺžka predstavenia: 100 minút bez prestávky Veková vhodnosť: 15 +

7. Spievankovo

8. Jana Kirschnerová a Dan Bárta

Koncert, kedy sa ľudské hlasy stávajú umením. Prvá dáma slovenského popu a český spevák kritikmi hodnotený ako spevák dvadsaťročia Vás prevedú hudobným nebom.

9. Postradatelní

Kto si pamätá 90 roky? Naši dvaja hrdinovia, ktorí sa dnes náhodou stretli, áno.
Tie časy sú už za nimi, ale navždy ich poznamenali. Ako rozdelili ich generáciu? Dnes obaja spomínajú na dobu, kedy začínali. Boli mladí, draví, mali sny a ideály… ale zrazu sa u nich naraz všetko překvapivo zmenilo. Navyše je tu žena, ktorú si až príliš dobre pamätajú. Keby len vedeli, kde se práve teraz nachádza. Komédia o tom, že nikdy nie je neskoro si uvedomiť, že už je po “funuse.”

Účinkujú: Martin Trnavský, Radim Novák
Autor a réžia: Jakub Nvota

Frida

Dĺžka predstavenia: 90 minút

10:30 - 23:00

Začiatok podujatia: 18.08.2024
Fotografie
Podobné podujatia