Divadlo Drak: Vojna svetov (CZ)

Podujatie Bratislava

Predstavenie je súčasťou nultého ročníka medzinárodného festivalu PRIENIKY. Viac informácií nájdete na www.prieniky.sk

Divadelní zpracování sci-fi legendy.

Najznámejšia adaptácia slávneho románu Herberta Georga Wellsa o invázii Marťanov na Zem, Vojna svetov, vznikla pre rozhlas - americkú stanicu CBS. Sugestívne spracovanie režiséra Orsona Wellesa bolo štylizované ako živé spravodajstvo a viedlo k panike medzi poslucháčmi, ktorí sa domnievali, že invázia sa skutočne koná. Bolo to prvé spracovanie fenoménu moci novo vznikajúcich masmédií, ich schopnosti vytvárať klamlivo sugestívne obrazy, manipulovať realitu a ovplyvňovať myslenie ľudí. Teda fenomén, ktorý je nám dnes, po takmer sto rokoch, viac než známy, ale voči ktorému sa s rozvojom sociálnych sietí a umelej inteligencie zdáme ako spoločnosť čoraz bezbrannejší.Mnohovrstevnatá Vojna svetov - to sú PRIENIKY bábkarského kumštu a zvuku.

Vhodné pre deti od 11 rokov. Prosíme rodičov o rešpektovanie odporúčanej vekovej hranice
Dĺžka predstavenia 60 minút

Jarkovský - Vašíček - Čámský

Tomáš Jarkovský - scenárista, dramaturg a riaditeľ hradeckého divadla Drak a Jakub Vašíček - režisér, herec a umelecký šéf v divadle DRAK patria k najvýraznejším tvorcom venujúcim sa divadlu pre deti a mládež v Českej republike. Spolu s Danielom Čámským - hudobným skladateľom, bubeníkom, pianistom a moreplavcom vytvorili niekoľko výnimočných divadelných inscenácií v zriaďovaných divadlách aj na nezávislej scéne, za ktoré získali domáce aj medzinárodné ocenenia. Baví ich skúmať hraničné situácie a klásť si otázky. S Bratislavským bábkovým divadlom spolupracovali na projekte Zapísaný spolok slovenských a českých bábkarov uvádza: Zbojník a Gašparko.

Tvorivý tím

Námet: H. G. Wells
Scenár: Tomáš Jarkovský a Jakub Vašíček
Réžia: Jakub Vašíček
Scénografia: Kamil Bělohlávek
Hudba: Daniel Čámský
Dramaturgia: Tomáš Jarkovský
Foto: Milan Hajn

Organizátorom festivalu Prieniky sú Bratislavské bábkové divadlo a Bratislavský samosprávny kraj pod záštitou predsedu Juraja Drobu.

Vstupenky

  • Jednotná cena vstupenky ... 12 €
Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia