Cestovateľský festival CESTOU NECESTOU

Podujatie Spišská Nová Ves

Cestovateľský festival CESTOU NECESTOU

OZ Cestou necestou vás srdečne pozýva na cestovateľský festival Cestou necestou v Kantina PUBe v Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na dve cestovateľské prezentácie Michala Knitla o 100-dňovej ceste od Ekvádora až po Salvádor s výstupmi na sopky i karnerval v Kolumbii. V druhej prezentácii sa pozriete na prvý slovenský prechod kanadských Rockies, kde Mišo išiel stovky kilometrov mimo chodníkov, iba s pomocou navigácie v telefóne.

18:00 Michal Knitl – Výstupy na sopky od Ekvádora až po Salvádor
Neuveriteľných 100 dní v raji. Keď si Mišo spomenie, čo sa mu podarilo za takú krátku dobu, znie to priam neuveriteľne. Výstupy na fotogenické Cayambe, Cotopaxi i Chimborazo, návšteva komunity pri Quite, hory i karneval v Kolumbii, sopky, jazerá, vodopády i kúpanie sa v Karibiku v Paname, Kostarike, Nikaragui a Salvádore. Viac ako 450 kilometrov na horách v 6 krajinách, ktoré stoja za návštevu.

19:30 Michal Knitl – Great Divide Trail a okolité hory
Great Divide Trail v Kanade je právom považovaný za druhú najťažšiu túru v Severnej Amerike (po Hayduke traile). Po prejdení malej časti v roku 2019 kanadské Rockies Miša priťahovali ako magnet. Postupne prešiel viac ako 1150 kilometrov (52+ kilometrov stúpania) peši na horách, poväčšine po alternatívnych chodníkoch, ktorých je na GDT neúrekom. Príďte si vypočuť príbeh o putovaní naprieč divočinou, kde často nebolo ani stopy po ľuďoch. Okrem oficiálnych a alternatívnych trás GDT sa dozviete aj o výstupoch na niekoľko hôr v Rockies i o oblasti Bugaboos. Po Cordillera Blanca Traverse a Wind River High Route bola táto túra ako čerešničkou na torte a ideálnym ukončením leta.

v predpredaji 7 € / na mieste 9 €

Začiatok podujatia: 14.03.2024
Fotografie
Podobné podujatia
1. Letný GEMER FEST 2024
Overené podujatie1. Letný GEMER FEST 2024
Futbalový štadión, Rožňava
Košický festival piva 2024
Overené podujatieKošický festival piva 2024
Kasárne Kulturpark, Košice
SunDance Festival 2024
Overené podujatieSunDance Festival 2024
Stredisko Lúč, Zemplínska Šírava, Michalovce
Pivko fest Smižany 2024
Overené podujatiePivko fest Smižany 2024
park pred kultúrnym domom, Smižany