„Čaro pravého espressa“
Podujatie Trenčín
„Čaro pravého espressa“
Naučte sa viac o kvalitnej káve.
V spolupráci so spoločnosťou Marco Polo Cafe, s.r.o., ktorá je našim výhradným dodávateľom kávy Carraro sme pripravili v našej novo otvorenej kaviarni večer venovaný príprave, výrobe a kultúre pitia kvalitnej kávy.
Prednášajúci: Rami Kotroch, M.B.A., Marco Polo Cafe, s.r.o.
Vstupné: 5,00 EUR - uhrádza sa na mieste konania
Rezervácie: Bez rezervácie.
Svoju ÚČASŤ POTVRĎTE prosím kliknutím na túto udalosť -"Zúčastním sa"
Počet miest je limitovaný pre 20 hostí.
PROGRAM:
Predstavenie
História kávy, jej šírenie
Pestovanie, producenti
Spotreba
Arabika vs. Robusta, hlavné rozdiely
Praženie – v skratke
Kultúra pitia kávy vo svete a na Slovensku
Rôzne formy prípravy (instantná, French press, Moka, džezva)
Prechod na EPSRESSO..
Praktická časť – espresso
Espresso – základ všetkých kávových nápojov, LEN JEDNO JEDINÉ SPRÁVNE
Mylné označenia slova ESPRESSO – PICOLLO!!!!
Hrúbka mletia
Gramáž
Utlačenie v páke
Nahriate šálky
Tvar šálky
Teplota a tlak vody kávovaru
Správny čas extrakcie
Správny objem v šálke
Ukážka testu 1min extrakcie
Obsah kofeínu v espresse
Tešíme sa na stretnutie s Vami.
Miesto konania podujatia: RESTAURANT Facility System Hub, Bratislavská 614, priemyselný park Trenčín, Trenčín
Vstupenky: https://www.fsh.sk/pripravovane-akcie/35/caro-praveho-espressa
Dátum začiatku podujatia: 8. Marca 2018 17:30
Dátum ukončenia podujatia: 8. Marca 2018 20:00
Pravdepodobné súradnice: 48.8899N 18.0041E
Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia „Čaro pravého espressa“