„Čaro pravého espressa“
Podujatie Trenčín
„Čaro pravého espressa“
Naučte sa viac o kvalitnej káve. V spolupráci so spoločnosťou Marco Polo Cafe, s.r.o., ktorá je našim výhradným dodávateľom kávy Carraro sme pripravili v našej novo otvorenej kaviarni večer venovaný príprave, výrobe a kultúre pitia kvalitnej kávy.
Program:
Predstavenie
História kávy, jej šírenie
Pestovanie, producenti
Spotreba
Arabika vs. Robusta, hlavné rozdiely
Praženie – v skratke
Kultúra pitia kávy vo svete a na Slovensku
Rôzne formy prípravy (instantná, French press, Moka, džezva)
Prechod na EPSRESSO..
Praktická časť – espresso
Espresso – základ všetkých kávových nápojov, LEN JEDNO JEDINÉ SPRÁVNE
Mylné označenia slova ESPRESSO – PICOLLO!!!!
Hrúbka mletia
Gramáž
Utlačenie v páke
Nahriate šálky
Tvar šálky
Teplota a tlak vody kávovaru
Správny čas extrakcie
Správny objem v šálke
Ukážka testu 1min extrakcie
Obsah kofeínu v espresse
Prednášajúci Rami Kotroch, M.B.A., Marco Polo Cafe, s.r.o.
Tešíme sa na stretnutie s Vami. Limitovaný počet miest MAX 25.
Miesto konania podujatia: RESTAURANT Facility System Hub, Bratislavská 614, priemyselný park Trenčín, Trenčín
Dátum začiatku podujatia: 1. Júna 2017 18:00
Dátum ukončenia podujatia: 1. Júna 2017 19:30
Pravdepodobné súradnice: 48.8899N 18.0041E
Prípadné zmeny si preverte na webe podujatia „Čaro pravého espressa“