Boca Loca Lab a Brno Contemporary Orchestra: We are the power (CZ)

Podujatie Bratislava

Predstavenie je súčasťou nultého ročníka medzinárodného festivalu PRIENIKY. Viac informácií nájdete na www.prieniky.sk

Vyháňanie diktátora podľa Pussy Riot - skladba pre tri ženské hlasy a inštrumentálny doprovod. 

V roku 2012 v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa odznela modlitba “Bohorodička, vyžeň Putina!”, s ktorou dievčenská angažovaná formácia Pussy riot protestovala proti návratu Putina do prezidentského úradu a proti tesným kontaktom medzi vedením pravoslávnej cirkvi a štátnou mocou. Dievčatá boli zatknuté a v zmanipulovanom procese dve z nich aj odsúdené. Trest si odpykávali v najkrutejších väzenských táboroch na Sibíri. Ich varovanie pred Putinom pôsobí dnes prorocky a ich odvaha je práve dnes výnimočne inšpiratívna. Vo We are the power počujeme PRIENIKY slova, spevu a hudby.

Jiří Adámek Austerlitz

Vytvoril originálny typ “sonického” divadla, v ktorom mieša hudobne komponovanú štruktúru, štylizované herectvo a hlasovú techniku na pomedzí slova a spevu. Ako libretista a režisér spolupracuje na hudobno-divadelných kompozíciách, inscenovaných koncertoch, nových operách, experimentálnych a site-specific projektoch v množstve divadiel (Štúdio hrdinov, Hadivadlo, Nová scéna Národného divadla v Prahe, Divadlo Minor…). Špecifický prístup k jazyku a reči rozvíja najmä so svojou divadelnou skupinou Boca Loca Lab. Do Bratislavského bábkového divadla prenikol ako autor libreta a režisér inscenácie Hugov svet.Za svoje projekty získal niekoľko významných ocenení: Cenu Music Theatre Now! v Nemecku, Cenu za originálny divadelný tvar v Toruni, Hlavnú cenu na festivale v Bielsko-Bialej, Cenu Divadelních novin, Grand Prix Nova v Rumunsku a Prix Bohemia.

Tvorivý tím

Libreto: Jiří Adámek Austerlitz podľa knihy Naděždy Tolokonnikovovej Ako urobiť revolúciu
Vokalistky: Kateřina Císařová, Vendula Holičková a Bára Mišíková
Hudba: Jiří Adámek a Brno Contemporary orchestra
Hudobné aranžmá a dirigent: Pavel Šnajdr
Réžia: Jiří Adámek Austerlitz

Organizátorom festivalu Prieniky sú Bratislavské bábkové divadlo a Bratislavský samosprávny kraj pod záštitou predsedu Juraja Drobu.

Vstupenky

  • Jednotná cena vstupenky ... 15 €
Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia