Bartolomejský hodový jarmok v Čadci 2024

Podujatie Čadca

Bartolomejský hodový jarmok v Čadci 2024
Pridať do môjho kalendára
Jarmoky a trhy, Koncerty, Remeslá
Ďalšie podujatia v meste Čadca

Bartolomejský hodový jarmok v Čadci

Mesto Čadca v spolupráci s Domom kultúry v Čadci a ďalšími partnermi v dňoch 24.8. a 25.8. 2024 srdečne pozýva všetkých obyvateľov Čadce, Kysúc a ďalších návštevníkov nášho mesta a regiónu na najväčší kultúrno-spoločenský sviatok – Bartolomejský hodový jarmok. Podujatie sa koná pod záštitou primátora Mateja Šimáška. Hodový jarmok je výnimočná príležitosť stretnúť sa, osláviť naše tradície a vytvoriť si nezabudnuteľné spomienky. Veríme, že aj v tomto roku si jarmok všetci spoločne užijeme v dobrej atmosfére so svojimi rodinami a priateľmi.

Už v piatok 23. 8. sa vo večerných hodinách na Matičnom námestí uskutoční obľúbený festival Revival night. Tento rok bude prebiehať už 11. ročník a predvedú sa kapely GUNS N' ROSES Tribute Slovakia, INTREPID - METALLICA Revival Band a AC/DC Revival Band SK.

V rámci programu na Matičnom námestí sa popri domácich obľúbených folklórnych kolektívoch – DFS Kelčovan a FS Kysučan predstavia aj poprední slovenskí interpreti a kapely ako sú Marián Čekovský, Mafia Corner, Zuzana Smatanová, Arzén, či obľúbení Kandráčovci. Okrem nich vystúpia Klimentovci, Blanch, (speváčka skupiny je rodáčka z Čadce), ako aj umelci z našich partnerských miest – Žywca a Valašského Meziříčí. Pre deti je v sobotu popoludní pripravené vystúpenie obľúbenej detskej skupiny Paci-pac.

Všetkých návštevníkov nepochybne potešia a zaujmú aj členovia historického združenia Cech Terra de Selinan, ktorí predvedú počas dvoch dní ukážky stredovekých remesiel. Naše mesto prídu v nedeľu popoludní pozdraviť aj členovia folklórnych zoskupení z neďalekých obcí Vysoká nad Kysucou a Korňa.

V areáli pri Palárikovom dome sa predstavia Dychová kapela Ochodničanka – Lieskovanka, hudobná skupina Tyrkys a Čadčianska muzika. Slávnostná sv. omša sa uskutoční v nedeľu v areáli kostola sv. Bartolomeja, v prípade nepriaznivého počasia bude v interiéri kostola. V ten istý deň si pri pamätníku SNR uctíme aj pamiatku bojovníkov za našu slobodu a následne mesto ožije aj tradičným slávnostným hodovým sprievodom. V nedeľnom popoludňajšom programe zaznejú pozdravy primátora Čadce a predstaviteľov partnerských miest z Poľska a Českej republiky a Kysucká kultúrna nadácia udelí cenu „Pocta Karola Guleju“.

Športoví priaznivci môžu počas soboty podporiť jednotlivé družstvá v rámci Hokejbalového turnaja O pohár primátora mesta. Na svojom pravidelnom každoročnom stretnutí sa nielen z Čadce ale aj z ďalších kútov Slovenska a sveta zídu rodáci a členovia Spolku priateľov Čadce. Počas celého víkendu nebudú chýbať tradičné a umelecké remeslá, predajné stánky s rozmanitým tovarom, bohatá gastronomická ponuka a neodmysliteľný lunapark s atraktívnymi kolotočmi a ďalšími zábavnými prvkami.

Začiatok podujatia: 24.08.2024
Fotografie
Podobné podujatia