RASTER: Land Of Fathers

Podujatie Trnava

RASTER: Land Of Fathers
Pridať do môjho kalendára
Iné podujatia, Kultúra, Prednášky, besedy, kurzy
Web organizátora:
vstupenky.maxiticket.sk/
Ďalšie podujatia v meste Trnava

Pod hlavičkou RASTER uvádzame prednášky venované vizuálnemu umeniu. Ich lektorom je výtvarník a pedagóg Roman Gajdoš, ktorý si pozýva hostí a spolu diskutujú o zámeroch, efektoch či podobách výtvarného umenia.

Tentokrát prijal pozvanie maliar Michal Černušák, ktorého výtvarné dielo je znepokojivým, ale i pôsobivým otáznikom nad našou civilizáciou a jej základmi. Fantaskné výjavy komentujú súčasnosť a prekvapivou kombináciou známych symbolov privádzajú diváka k zamysleniu nad často automaticky vnímanými aspektami moderného života. V jeho najnovších dielach môžeme vidieť skupiny potápajúcich sa „hľadačov artefaktov,“ plávajúcich medzi pozostatkami architektonických prvkov a spotrebných predmetov zrúteného sveta.

Paralelne k tomuto rozpadu možno v iných prácach pozorovať zosilnenie mocenských štruktúr v ekonomickom i politickom slova zmysle. Biznismeni v oblekoch, politici či reklamní mágovia, ktorí stoja za jedinými pevnými štruktúrami tohto sveta – uniformnými továrňami na produkty či pracovnú silu.

Michal Černušák
patrí k etablovaným vizuálnym umelcom strednej generácie, ktorý vystavuje doma i v zahraničí. Od svojho vstupu na umeleckú scénu sa programovo venuje témam modernej spoločnosti a s ním súvisiacim kontextom globalizácie a konzumu, pričom kontinuálne pracuje technikou airbrushu v kombinácii s akrylom a olejom. Pre jeho maľby sú najmä v začiatkoch charakteristické kulisy veľkomesta, žiariaceho v šere umelého osvetlenia a reklamných plôch. Statické urbánne scenérie neskôr destabilizujú explózie a katastrofy, či zrážajúce sa ľudské davy, zachytené nezúčastnenou masmediálnou optikou.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, Mesto Trnava a Trnavský samosprávny kraj. Za podporu ďakujeme aj mediálnym partnerom: Trnava-live.sk, TrnavskýHlas.sk, Trnavsko a Trnavské rádio.

Trvanie: 60 min

Vstupenky:

  • 3 € … predpredaj do 16.4.2024 do 23:59
Meno organizátora: MaxiTicket
Fotografie
Podobné podujatia
Velikáni organovej hudby
Overené podujatieVelikáni organovej hudby
Bazilika sv. Mikuláša, Trnava
Berlin Manson + hostia
Overené podujatieBerlin Manson + hostia
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava
HORÚCI JUH
Overené podujatieHORÚCI JUH
Kino Hviezda, Trnava
Veletoč
Overené podujatieVeletoč
Dom kultúry, Trnava
POHOFKA LIVE
Overené podujatiePOHOFKA LIVE
OOZI Trnava, Trnava
Žltý kanárik: Kabaretný úlet mesiaca máj
Overené podujatieŽltý kanárik: Kabaretný úlet mesiaca máj
Kultúrne centrum Malý Berlín, Trnava, Trnava